eHealth

evenement

29 jan 2020

Tijdens de Nationale eHealthweek, van 27 januari t/m 1 februari, organiseren Gilde Zorgcollege en De Zorggroep 2 eHealth belevingsevenementen. Op 28 januari werd het eerste eHealth belevingsevenement gehouden bij het LivingLab Zorgtechnologie op de Kerkeveldlaan 1 in Roermond. Wethouder Marianne Smitsmans, Jos Hegeman, directeur Gilde Zorgcollege en Marjon van de Mortel, zorgdirecteur sector Groene Kruis Thuiszorg, hebben het evenement officieel geopend. Op deze eerste dag waren ruim 650 bezoekers aanwezig.

Zorgrobot Pepper mocht de bezoekers welkom heten en eHealth als begrip introduceren: “In de zorg van tegenwoordig zijn er steeds meer digitale toepassingen, kijk maar naar mij! Ik ben al meer dan 2 jaar werkzaam in de zorg en dat vind ik erg leuk. De digitale toepassingen in de zorg wordt ook wel eHealth genoemd.”

Marianne Smitsmans sprak met veel lof over het Living Lab; “Twee jaar geleden mocht ik hier in Roermond het Living Lab openen. Ik vind het mooi om te zien hoe het zich ontwikkeld heeft.” Ook was de Wethouder blij dat Gilde Zorgcollege en De Zorggroep de samenwerking zijn aangegaan om zorgtechnologie op de kaart te zetten: “wat ben ik blij dat deze 2 organisaties elkaar gevonden hebben”.

Na de officiële opening konden bezoekers kennis maken met verschillende eHealth toepassingen. Zo waren ruim 30 standhouders aanwezig uit alle facetten van de zorg.

De bezoekers konden zelf ervaren hoe een lichtbril van invloed kan zijn op je humeur, hoe een robot zorgverleners kan ondersteunen in hun werk en hoe een exoskelet je kan helpen wanneer je problemen ervaart met bewegen. Deze activiteiten werden veelal ondersteund door studenten van de opleiding Zorgtechnicus.

Ellen Rutten, Gilde Zorgcollege, en Katja Schutten, De Zorggroep, hebben de koppen bij elkaar gestoken om het evenement van de grond te krijgen. Ellen: “Onze samenwerking heeft de huidige zorgverleners, de zorgverleners van de toekomst, onze studenten, de zorgtechnici en de onderwijsgevenden samengebracht. Ze hebben kennis gemaakt met hun beroep dat door alle innovaties voortdurend in beweging blijft.”

Op donderdag 30 januari is het tweede belevingsevenement in Venlo bij D’n Horstgraaf aan de Auxiliatrixweg 35. Het evenement duurt tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig en geïnteresseerden kunnen gewoon binnenlopen.