Alleen maar beleving tijdens Gilde Drakesteyn X-perience

30 jan 2020

Beleving is hét toverwoord tegenwoordig. En wat doe je als je vmbo-leerlingen enthousiast wilt maken voor een opleiding? Precies, je zorgt voor enorm veel beleving in de vorm van een X-perience. Zo gingen 29 januari maar liefst 77 derdejaars leerlingen van CITAVERDE College Nederweert bij Gilde Opleidingen in Weert proeven aan allerlei beroepen tijdens de Gilde Drakesteyn X-perience. Zo wil Gilde Opleidingen de jongeren boeien, binden én behouden voor de regio.

De leerlingen werden feestelijk ontvangen met chocomelk en namen vervolgens deel aan 2 interactieve workshops. Ze habben de keuze uit 11 beroepen of themagebieden die op Drakesteyn in Weert aangeboden worden, aangevuld met technische opleidingen en opleidingen op het gebied van veiligheid en defensie. Dit zijn: Gilde Zorgcollege, Gilde School voor Pedagogiek, Gilde Food & Hospitality College, Gilde Travel & Leisure College, Gilde Logistiek College, Gilde ICT College, Gilde Instituut voor Veiligheid, Gilde Retail & Business Academy, Gilde Technische School, Gilde Bouwschool en Gilde Creatie & Design College.

De leerlingen kregen tijdens de workshops een goed beeld van wat ze kunnen worden, welke opleiding hierbij hoort en wat ze kunnen verwachten. “We laten hen zien wat voor moois Drakesteyn te bieden heeft. En we helpen de leerlingen op deze manier met de juiste keuze maken voor een beroep en de bijpassende mbo-opleiding. Belangrijk is ook om hen te behouden voor de regio”, vertelt gastheer Harm van Beurden enthousiast.

Na de workshoprondes werden de deelnemers aan de X-perience letterlijk uitgezwaaid en zijn ze een bewijs van deelname, een goodiebag en vooral een ervaring rijker.

Op 11 maart krijgen 130 leerlingen van Philips van Horne zo’n zelfde X-perience voorgeschoteld. En andere vmbo’s in hun voedingsgebied volgen. Gesprekken hierover lopen al.

Foto's zijn gemaakt door Nederweert24