Aspergewedstrijd

in Venlo

23 mei 2018

Het Brabants Asperge Genootschap organiseert dit jaar weer een kookwedstrijd voor 12 scholen. Dit jaar hoeven onze studenten niet de deur uit want de wedstrijd vindt op eigen terrein plaats.

Tijdens de wedstrijd nemen 8 teams van 2 studentenkoks het op tegen elkaar voor de eerste prijs van de Scholenkookwedstrijd 2018. Tijdens de wedstrijd moeten ze het lekkerste gerecht koken met (uiteraard) asperges, kalfsvlees en rood fruit. 

Waarop worden de leerlingen beoordeeld tijdens de wedstrijd?

De studenten krijgen punten voor het schillen van asperges (tijd/planing, kwaliteit, afval/uitval, netto gewicht, onderhoud werkplek) en het koken van de asperges. Ze krijgen ook een 'mystery box' met Nederlandse producten waarmee zij een amuse en een tweegangen menu voor 4 personen koken. Ook dit wordt beoordeeld door de jury. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de studenten schoon, netjes en energiebewust werken.

  • Wie: Studentenkoks van Gilde Food & Hospitality College
  • Wat: Studentenkookwedstrijd 2018 van Het Brabants Asperge Genootschap
  • Waar: Gilde Food & Hospitality College
    Laaghuissingel 4, 5913 ES Venlo
  • Wanneer: De wedstrijd begint om 11.00 uur en duurt tot ca 17.00 uur

Vorig jaar werden onze eigen Lou Bongers en Remy Wagter tweede tijdens de wedstrijd. Ook dit jaar verwachten we natuurlijk veel van onze toptalenten!