Bijzondere ontmoeting met Tweede Kamerlid Zohair el Yassini

20 feb 2019

Afgelopen maandag heeft Zohair el Yassini - op eigen verzoek - een werkbezoek gebracht aan Gilde Retail & Business Academy in Venlo. De heer El Yassini is sinds 2017 Kamerlid namens de VVD en in die hoedanigheid woordvoerder voor arbeidsmarktdiscriminatie, middelbaar beroepsonderwijs en maatschappelijke diensttijd.

Het Kamerlid draagt het mbo een warm hart toe en was tijdens zijn bezoek vooral nieuwsgierig naar de mening van management, onderwijspersoneel en studenten over thema’s zoals toelatingsrecht, kansen creëren, breed opleiden en warme overdracht. Hij sprak uitgebreid met niveau 2-studenten over de dit jaar geïntroduceerde onderwijsaanpak, ging spontaan in gesprek met studenten en medewerkers van retail en sales over breed opleiden en de sfeer op school. El Yassini is een toegankelijk en betrokken Kamerlid van wie we zeker nog zullen horen.

Hij was zeer onder de indruk van de goede sfeer op de Hagerhofweg in Venlo, het enthousiasme van de studenten en de betrokkenheid en openheid van de medewerkers. De eerstejaars studenten zijn uitgenodigd voor een bezoek aan de Tweede Kamer voor een persoonlijk debat met minister(s) en Kamerleden. En voor de zomervakantie krijgt een delegatie een uitnodiging voor het mbo-debat.

Een bijzondere ontmoeting, zomaar op een maandagmiddag in februari.