Campagne
Mbo’ers Pakken Aan
van start

18 sep 2019

Welke mbo-student wordt de Landelijke Ambassadeur mbo 2019? Wordt het onze eigen Pam Jacobs, hét TopTalent 2019 van Gilde Opleidingen? Via het online programma Mbo’ers Pakken Aan op het YouTube-kanaal Dit is mbo kun je zien hoe 42 mbo-ambassadeurs in de race zijn voor deze titel. De trailer van het programma kun je daar al bekijken, net als de introductiefilmpjes van de ambassadeurs zelf.

Tijdens de nationale opening van het mbo-jaar op 9 september zagen ze elkaar weer: de 42 mbo-ambassadeurs die allemaal dingen naar de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019. Van rivaliteit was totaal geen sprake. Integendeel: het was een hartelijk weerzien. Exact drie maanden geleden, op 9 juni, ontmoetten de ambassadeurs elkaar voor het eerst. Zij startten toen met de voorbereidingen voor Mbo’ers Pakken Aan. In de trailer zie je hoe.

Regioteams
Mbo’ers Pakken Aan maakt duidelijk dat mbo-studenten met twee benen in de maatschappij staan. Het online programma laat door middel van challenges zien. De 42 mbo-studenten zijn verdeeld over de regio’s noord, midden en zuid en mogen bij het door SBB uitgeroepen beste leerbedrijf van de provincies Drenthe, Zuid-Holland en Noord-Brabant een opdracht uitvoeren. Ieder regioteam bestaat uit 14 studenten. Zij moeten samen een oplossing bedenken voor een vraagstuk dat te maken heeft met gezonde leefstijl.

Finalisten
De challenges vinden plaats bij DistriVers in Hoogeveen, maaltijdprovider voor mensen met een zorgbehoefte, stichting La Vie en Rose locatie Stal Beks in Etten-Leur en doe-het-zelfzaak Praxis te Zoetermeer. Op alle locaties pakken de veertien ambassadeurs de voorgelegde opgaven aan. Ter plekke kijkt een deskundige en onafhankelijke jury mee, die de belangrijke taak heeft om uit ieder regioteam één finalist te kiezen. Zij beoordelen de studenten op hun leiderschap, samenwerking, probleemoplossend vermogen, creativiteit en communicatie.

Juryleden
De jury bestaat uit Desiree Hernandez, Landelijke Ambassadeur mbo 2018 en Tanja van Kleef, praktijkopleider bij Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar, Beste Leerbedrijf van Nederland 2018. Drie regioleden staan de jury bij: Conrad Berghoef, Docent van het Jaar 2018 voor de regio noord. Giorgio Costa, Beste Leraar van Rotterdam 2018 voor regio midden en Dirk Megens, Docent van het Jaar 2019 voor de regio zuid. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, is de juryvoorzitter.

Ontknoping
Mbo’ers Pakken Aan bestaat uit 3 afleveringen met als presentator Jan Versteegh. De afleveringen verschijnen op:

  • 30 september
  • 28 oktober
  • 11 november

De 3 finalisten worden op 18 november bekend gemaakt op de Dag van het mbo, tijdens het ambassadeursgala. De finalisten mogen diezelfde dag pitchen waarom hij of zij dé titel verdient.

Niets missen?
Wil je weten wie Desiree Hernandez gaat vervangen als Landelijke Ambassadeur mbo? Abonneer je op het YouTube-kanaal Dit is mbo en mis geen enkele aflevering.