CIVIL, klaar
voor de toekomst!

16 mei 2019

Centrum voor Innovatief Vakmanschap Installatietechniek Limburg (CIVIL) is volledig ingericht én operationeel. Publieke en Private partijen werken onder één dak als één team. Voor up-to-date onderwijs en bijscholing van bestaand personeel. CIVIL heeft het meest innovatieve equipement op het gebied van installatie- en elektrotechniek.

BIM op de bouwplaats
Directeur Jack van Boxmeer: “Om ervoor te zorgen dat de opleiding blijft aansluiten op de dagelijkse beroepspraktijk, hebben we een investering gedaan in de technologie die BIM direct met de bouwplaats verbindt. De technische tekening wordt als het ware geprojecteerd op locatie. Zo worden fouten voorkomen en de productiviteit gemaximaliseerd.”

Ook voor bedrijven
Deze technologie is beschikbaar gesteld door het regionale bedrijfsleven voor de studenten van de niveau 4-opleidingen elektro- en installatietechniek. Van Boxmeer: “Omdat deze technologie ook voor veel installatiebedrijven nieuw is, stellen we dit ook beschikbaar voor bestaand personeel. Om zelf kennis mee te maken en te oefenen. De bijbehorende cursussen zijn beschikbaar.”

Compleet onderwijsaanbod
Naast kartrekkers Gilde Opleidingen en Opleidingsbedrijf IW Zuid-Oost heeft ook het Vista College - ontstaan na fusie van Arcus College en ROC Leeuwenborgh - zich aangesloten. Nu werken alle Limburgse roc’s samen. In het CIVIL worden alle opleidingen bol en bbl op alle niveaus (2 t/m 4) op het gebied van installatie- en elektrotechniek aangeboden.

Examencentrum, ook voor warmtepomptechniek
Het CIVIL is ook het examencentrum voor alle opleidingen installatie- en elektrotechniek. Ook op het gebied van F-gassen en warmtepomptechniek.