Cum laude afstuderen op
het mbo, een groot succes

4 feb 2019

Als allereerste mbo in Nederland heeft Gilde Opleidingen in 2017 de cum laude-regeling ingevoerd. Inmiddels zijn al bijna 500 studenten cum laude afgestudeerd. Studenten geven aan een extra uitdaging te zien in hun opleiding en zichzelf nog meer te kunnen bewijzen. Het landelijke kennispunt Onderwijs en Examinering heeft naar aanleiding van het succes bij Gilde Opleidingen een handreiking geschreven om andere mbo-scholen ook te stimuleren deze regeling in te voeren. Bij meer dan 10 andere mbo’s kun je nu ook cum laude afstuderen.

Mbo-student kan ook uitzonderlijk presteren!
Cum laude slagen was tot 2017 alleen voorbehouden aan studenten die met een acht of hoger slagen voor het hbo of de universiteit. Maar een mbo-student kan natuurlijk ook uitzonderlijk presteren. Mbo’ers worden opgeleid voor het echte werk dat in ons dagelijks leven verschil maakt. Ze zijn echt vakmensen en blinken daarin uit. “Waarom is het dan wel mogelijk om op het hbo of een universiteit het predicaat cum laude te behalen, maar op het mbo niet?” Dat vroeg onderwijskundige Dien Mueters van Gilde Opleidingen zich af. Het voelde voor haar oneerlijk. Zij ging aan de slag om de regeling ook mbo-proof te maken. En dat is haar gelukt.

Lees de blog over de cum laude-regeling
Voor meer informatie lees de blog van Dien Mueters. Deze is gepubliceerd op www.bazenvanhetmbo.nl. #Bazenvanhetmbo is een samenwerkingsverband tussen Gilde Opleidingen, CITAVERDE College, Arcus College en Leeuwenborgh. Met de campagne #bazenvanhetmbo zetten de mbo-scholen ‘bazen van het mbo’ in de spotlight, zodat kijkers een beeld krijgen van wat het mbo te bieden heeft en waar je als mbo’er terecht kunt komen.

Wil jij ook cum laude afstuderen bij Gilde Opleidingen? Bekijk dan onze opleidingen en meld je aan. Of kom naar de open avond op donderdag 14 februari van 16.30 uur tot 20.30 uur.