De keuze
is reuze

19 mrt 2018

Duizenden vmbo-leerlingen maakten tijdens de beroepenfeesten van Roermond, Weert en Regio Venlo On Stage misschien wel kennis met hun toekomstige werkgever. Zo’n 750 beroepsbeoefenaars, verdeeld over de 3 steden, presenteerden zich aan de jongeren. Advocaten, verkoopmedewerkers, verpleegkundigen, politieagenten, koks, servicemonteurs en vele andere professionals knoopten gesprekken aan met de derdejaars leerlingen en gaven hen een inkijkje in hun beroep. Wat is het voor werk, wat voor opleiding heb je nodig en hoe groot is de kans op een baan? Het wordt zo voor deze pubers makkelijker om een keuze te maken welk beroep ze willen gaan uitoefenen en welke opleiding hierbij het beste past.

De jongeren probeerden met hun favoriete beroepsbeoefenaars een match te maken voor een bedrijfsbezoek (DOE-dag) dat binnenkort plaatsvindt. En dat is in veel gevallen gelukt.

Studenten dragen een steentje bij
Onze studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid (Gilde Instituut voor Veiligheid) hielden toezicht in Weert en Roermond. In Roermond hielpen Weertse managementassistenten en office-assistenten in de dop. In Venlo en Weert heetten de hostesses van Gilde Travel & Leisure College de bedrijven welkom, wezen de weg en hielpen verder waar nodig. Ook verzamelden studenten Office-Assistent van Gilde Retail & Business Academy ingevulde registratiekaarten. Deze verwerken zij met een speciaal programma tot een matchoverzicht. Zo krijgen de scholen en beroepsbeoefenaars inzicht in de gemaakte matches en kan de leerling de planning gaan maken voor de DOE-dag.

Ook interesse in een opleiding bij Gilde Instituut voor Veiligheid, Gilde Travel & Leisure College of Gilde Retail & Business Academy? Klik dan op een van de linkjes.

“Het was een leuke, drukke en goed georganiseerde dag. Tijdens de lunch hebben we het programma voor die dag doorgenomen. Hierna moesten we de leerlingen controleren op hun matches. Dit was erg leuk om te doen. Het was voor ons een leerzame praktijkdag!”, Lisanne en Shady, studenten van de opleiding Office-Assistent in Venlo.