“Een goede band opbouwen met studenten is het allerbelangrijkst”

14 sep 2020

Zijn studenten hebben massaal op hem gestemd zodat hij de titel TopDocent 2019 van roc Gilde Opleidingen niet kon mislopen. We hebben het hier over Haydar Tansel. Een jonge docent bij Gilde Retail & Business College op Drakesteyn in Weert. Een voorbeeld voor velen. Wie is Haydar? Waarom is hij docent geworden? Waarom dragen zijn studenten hem op handen? Hoe ziet zijn toekomst eruit? Leer deze sympathieke, 26-jarige docent kennen.

26 jaar geleden is Haydar geboren in Weert, waar hij nu nog steeds woont. Zijn ouders zijn in 1980 vanuit Turkije naar ons kikkerlandje verhuisd om vooral hard en veel te werken. De jonge Haydar en zijn twee zussen kregen al vroeg van hen mee dat je kansen moet grijpen. Ze werden en worden gestimuleerd om te streven naar het hoogst haalbare. Niet voor niets dat ze alle drie hebben gestudeerd.

Haydar weet al vanaf zijn twaalfde dat hij leraar wil worden. “Het leek me een leuk beroep. Ik was zelf nog maar een broekie, maar later in mijn beroep met de jeugd omgaan en hen dingen leren, dat zag ik wel zitten”, vertelt hij. De route die hij aflegde was lang. Via vmbo basis en theoretisch naar mbo 4 Juridisch Medewerker. Uiteindelijk zwaaide hij af met het hbo-diploma Docentenopleiding Maatschappijleer in zijn zak.