Een internationale carrière?
Natürlich ist das möglich!

22 feb 2021

In Limburg ligt de wereld aan onze voeten. Kijk je links of rechts en het buitenland kunnen we bijna aanraken. We doen er alleen in veel gevallen (te) weinig mee, professioneel gezien. Toegegeven, een internationale carrière is niet voor iedereen weggelegd, maar is te gek als je die ambitie wél hebt. En Limburg leent zich hier bij uitstek voor met Duitsland en België op een steenworp afstand. Gilde Opleidingen springt daarop in met haar nieuwe opleiding Gilde International. Uniek in mbo-land.

Gilde International bereidt studenten voor op een internationale carrière in de EURegio. De eerste anderhalf jaar worden de studenten breed opgeleid en volgen ze allerlei vakken van de opleidingen Manager Retail, Assistent-manager Internationale Handel, Manager Transport en Logistiek, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Leidinggevende International Hospitality.

Ze maken kennis met de Nederlandse, Duitse en Belgische cultuur. En dompelen zich onder in de gebruiken van deze landen, door de drie talen te spreken en door in ieder land stage te lopen en gastlessen te volgen. Verder gaan ze aan de slag met de vaardigheden: ondernemerschap, samenwerken en klantgericht denken en handelen.

Na achttien maanden breed opgeleid te zijn en geproefd te hebben van de vijf opleidingen, is het moment daar om hun definitieve keuze te maken voor een van de opleidingen. Ze specialiseren zich daarna in deze opleiding. Gilde International bekijkt of het mogelijk is om in voorkeurslanden van de student certificaten of diploma’s te behalen die internationaal erkend worden. Zo verstevigt de student zijn positie in het internationale werkveld.

Het behalen van het diploma geeft studenten de mogelijkheid om hun vleugels uit te slaan en te gaan werken in de EURegio.