Een passende praktijkplek

voor Entreestudenten

5 apr 2018

Als Entreestudent Dienstverlening en Zorg wil je natuurlijk ook zoveel mogelijk proeven van het echte werk! Zo kwamen we uit bij een Talent in Bedrijf-traject bij Stichting Dichterbij.

Bij de kennismaking aarzelden de studenten, omdat ze niet goed wisten hoe ze met de mensen met een verstandelijke beperking moesten omgaan. Het was extra knap dat een aantal van hen toch de keuze maakte om mee te doen met het project. Ze wilden het proberen en ervan leren.

De werkzaamheden bestaan uit: schoonmaken, fruit snijden, bedden opmaken, voorraad bijvullen, boodschappen doen. De studenten zijn enorm gegroeid door het werken bij Dichterbij. Sommigen zelfs zoveel dat ze nu al zelfstandig met cliënten boodschappen gaan doen. “Mooi om te zien. Ze zijn echt boven het niveau van Entreeopleidingen uitgestegen door wat ze hier doen. Ze geven zelf aan het gevoel te hebben er echt toe te doen; ze kunnen echt iets betekenen voor de mensen daar. Ik ben heel trots op hen”, Britt Swinkels, docent en trajectbegeleider bij Gilde Entree Onderwijs. Doorstromen naar niveau 2 is zeer goed mogelijk met deze ervaring bij Dichterbij op zak. Ze hebben in ieder geval een voorsprong hierdoor.

“We willen zoveel mogelijk Entreestudenten een kans geven om zichzelf op deze manier te ontwikkelen en te ervaren hoe het in de praktijk eraan toe gaat”, besluit Britt Swinkels.

Meer info over de opleiding? Klik hier.