eHealth: langer gezond
en zelfstandig leven

23 jan 2020

Wolkairbag, Swash en Qwiek.up zijn voorbeelden van slimme oplossingen, ook wel eHealth genoemd, die mensen helpen zo lang mogelijk gezond en zelfstandig te leven. Tijdens de Nationale eHealthweek organiseren De Zorggroep en Gilde Zorgcollege eHealth belevingsevenementen op 28 en 30 januari die in het teken staan van zien, doen en ervaren. De bezoekers maken op een leuke manier kennis met allerlei slimme en innovatieve producten.

Zie, doe en ervaar de meest slimme oplossingen op het gebied van eHealth of ga in gesprek met het landelijke team Zorg van Nu van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook zijn er demonstraties en pitches. Op dinsdag 28 januari is het belevingsevenement bij LivingLab Zorgtechnologie op de Kerkeveldlaan 1 in Roermond. Wethouder Marianne Smitsmans opent samen met Jos Hegeman, directeur Gilde Zorgcollege en Marjon van de Mortel, zorgdirecteur sector Groene Kruis Thuiszorg, om 10.30 uur het evenement.

Twee dagen later, op donderdag 30 januari, is het belevingsevenement in Venlo bij D’n Horstgraaf aan de Auxiliatrixweg 35.

De evenementen duren tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen gewoon binnenlopen.