Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
7 feb

Euregio Xperience

Leerlingen van Gilde Logistiek College uit Weert bezochten op maandag 3 februari de euregio rijn-maas-noord in Mönchengladbach. Marleen Verberkt presenteerde het grensoverschrijdende project euregio-Xperience en de stagemogelijkheden. Euregio-Xperience is een INTERREG V A project van de euregio rijn-maas-noord in samenwerking met beroepsopleidingen en bedrijven uit de grensregio. Met taalcursussen, cultuur- en sollicitatietrainingen, bedrijfsbezoeken en stageplaatsen krijgen stagiairs de kans om de Duitse arbeidsmarkt te leren kennen. Stagiairs die een grensoverschrijdende stage willen doen in de euregio rijn-maas-noord krijgen een vergoeding voor het reizen met het openbaar vervoer of met de auto en worden ondersteund bij het vinden van een stagebedrijf. Na de groepsfoto voor het euregio-huis ging de groep naar Borussia-Park Mönchengladbach voor een rondleiding door het stadion. Een bezoek aan de luchthaven van Düsseldorf is gepland voor 17 februari.

De euregio rijn-maas-noord is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband dat tot doel heeft de Duits-Nederlandse samenwerking in het grensgebied te versterken. Zo’n 30 gemeenten en overheidsinstanties uit beide landen zijn lid van de euregio, evenals Industrie- und Handelskammer en MKB-Limburg. De algemene activiteiten van de euregio rijn-maas-noord worden mede gefinancierd door subsidies van de provincie Limburg en door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Projecten in het kader van de het INTERREG V A-programma worden gefinancierd door de Europese Unie, de provincie Limburg en de ministeries van Economische Zaken van Nederland en van Noordrijn-Westfalen. De euregio is ook verantwoordelijk voor het GrensInfoPunt voor mensen die over de grens willen werken alsmede het project euregio-Xperience dat stages, taalcursussen en sollicitatietrainingen voor MBO-studenten verzorgt.