Extra handjes bij vaccineren

10 mrt 2021

71 tweedejaars studenten Verzorgende IG en Mbo-Verpleegkundige van Gilde Zorgcollege werken vanaf vandaag mee bij het vaccineren. Zij doen dat op de vaccinatielocatie in Blerick.

Zorgstudenten van het roc krijgen in dit project een mooie kans om zich te ontwikkelen tot echte vakmensen. “Ik zelf vaccineer naast mijn werk bij Gilde Zorgcollege bij de Venlose GGD. Toen ik vroeg of onze studenten een handje konden helpen om ze nog meer bezig te laten zijn met het echte werk, werd hierop enthousiast gereageerd. Het geeft studenten naast het leermoment ook een goed gevoel dat zij een steentje bij kunnen dragen in de strijd tegen het coronavirus”, vertelt Jenny van Oorschot-Derkx, instructeur medische zorg bij Gilde Zorgcollege.

Alle studenten hebben een goede voorbereiding achter de rug. Net als de vaste prikmedewerkers volgden ze een korte online training en haalden hiervoor een certificaat. In de lessen op school was extra aandacht voor intramusculair injecteren en hoe communiceer je met mensen die je vaccineert. Welke vragen er ook komen, de studenten moeten daar een antwoord op hebben. ”Het is een mooie win-winsituatie: wij leveren een bijdrage aan de opleiding van studenten en zij helpen ons bij het vaccineren. Natuurlijk kijken we mee bij het prikken en houden de controle”, aldus Brenda Pieters, projectleider vaccineren GGD Limburg-Noord.

“Van spuiten optrekken tot priktechnieken, we hebben het allemaal goed geoefend. Wij zijn er klaar voor!”, besluit Kim Op Heij, student Verzorgende IG bij Gilde Zorgcollege.