Feestelijke Diploma Bezorg Service

10 jul 2020

Meer dan 2.000 studenten van Gilde Opleidingen mogen dit jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen. Na ruim drie maanden onderwijs op afstand, met uitzondering van praktijkonderwijs en examinering, hebben ruim 2.000 studenten van Gilde Opleidingen hun diploma behaald. Vandaag ging de Diploma Bezorg Service, ondersteund door onze gouverneur Theo Bovens, op bezoek in Neer, om daar aan 6 geslaagde studenten Onderwijsassistent het diploma uit te reiken.

Mijlpalen vieren
De diploma-uitreiking is altijd het hoogtepunt van het jaar, aldus Thijs Metsemakers, hoofd Studentenzaken en Communicatie van Gilde Opleidingen. Thijs: “Het kenmerkt de afsluiting van een belangrijke periode in het leven van onze studenten. En is ook een start naar iets nieuws. De stap naar een hbo-opleiding, of de stap naar werken in onze regio. Ook in deze uitzonderlijke tijd met allerlei maatregelen hebben onze collega’s extra hun best gedaan om die diploma-uitreiking een bijzonder tintje te geven en vooral niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.”

Investeren in onze toekomst
De gouverneur van de Provincie Limburg, Theo Bovens, is aanwezig om de studenten toe te spreken. Hij wordt in Neer ontvangen door Peter Thuis en Patrick Tummers, resp. voorzitter en lid College van Bestuur Gilde Opleidingen. Bovens: “Ik vind het een fantastisch idee! Hadden we dit 40 jaar geleden maar!” Naast dat de gouverneur het een sympathiek idee vindt, is het volgens hem ook noodzakelijk. “Voor het onderwijs in Limburg, en met name voor het mbo is nog extra aandacht nodig. Dit zijn de mensen die kracht geven aan onze samenleving in Limburg”. Hij gaf de geslaagden vooral mee trots te zijn dat ze zich hard maken voor goed onderwijs in Limburg en sprak de hoop uit dat zij straks ook in onze mooie provincie in het onderwijs aan de slag gaan. “Namens 1,1 miljoen inwoners van Provincie Limburg een dikke proficiat!”. Samen met de trajectbegeleiders van de studenten heeft de Gouverneur de diploma’s op 1,5 meter afstand uitgereikt.

In de komende week worden ruim 2.000 diploma’s uitgereikt. Via de individuele Gilde Bezorg Service, maar ook in de zogenoemde Diploma Drive-ins.