FoodLab Limburg
gaat van start!

29 okt 2018

Eindelijk, we kunnen aan de slag! Met de subsidiegelden van het ministerie van OCW kunnen Gilde Opleidingen en Arcus College samen met ondernemers in de food- en hospitality-sector werken aan een toekomst waarin werken en leren een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt. Meer beroepsgerichte opleidingen dus, waar zowel studenten als bedrijven de vruchten van gaan plukken.

De subsidiegelden worden ingezet om leren en beroepspraktijk van opleidingen in de food en hospitality dichter bijelkaar te brengen. Dat betekent dat er vanaf januari 2019 werkgroepen met docenten en deskundigen uit de bedrijven integrale opdrachten gaan maken waarin alle beroepsonderdelen van de verschillende opleidingen aan de orde komen. Die opdrachten worden zowel in de beroepspraktijk als tijdens de vaktechnische en theoretische ondersteuning ingezet.

De studenten van onze koks-, bakkers-, hospitality-, fastservice- en managersopleidingen gaan in de toekomst een deel van hun opleiding in de Limburgse horeca- en leisurebedrijven volgen. Afhankelijk van de opleiding en leerweg zal een student 2 tot 4 dagen per week in het bedrijf gaan leren. 1 tot 3 dagen zijn er dan ‘over’ voor vaktechnische en theoretische ondersteuning. Docenten gaan intensief begeleiden en er is veel ruimte voor persoonlijk contact. Omdat de student zelfstandig aan de integrale opdrachten werkt, kan hij zelf het tempo bepalen.

Gestreefd wordt naar 8 leercommunities, verspreid over de hele provincie, waar studenten straks hun opleiding kunnen volgen. Zo brengen we het leren naar de student! De bedrijven in de leercommunities zullen onderling veel contact hebben, waardoor uitwisseling van kennis en van studenten gemakkelijker wordt. Er zijn op dit moment ruim 60 bedrijven aangesloten bij FoodLab Limburg en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal groeien.

Voor meer informatie kijk op www.foodlablimburg.nl of neem contact op via info@foodlablimburg.nl.