Gestroomlijnde techniek voor een zorgeloos leven

16 sep 2020

Het afgelopen voorjaar is gebleken dat technologie onmisbaar is om de economie en de scholen (zeg maar: de hele wereld) enigszins draaiende te houden. Digitalisering is goud waard, maar vraagt wel om vakmensen die weten wat ze doen, oplossingsgericht zijn, technisch inzicht hebben en nauwkeurig kunnen werken. De sector elektrotechniek is de laatste decennia enorm veranderd en omvat veel meer dan het aanleggen van buizen en kabels. Het is een boeiend vakgebied wat zich vooral achter de muren afspeelt, maar wel essentieel onderdeel is van onze werk- en leefomgeving.

De ontwikkelingen in de techniekwereld staan niet stil. Met alle nieuwe, innoverende technieken neemt de vraag naar slimme installateurs en andere technici gigantisch toe. Elektro Scheppers, een modern en vooruitstrevend familiebedrijf uit Weert, weet dit als geen ander. Het bedrijf bestaat sinds 1949 en staat vooral in de woning- en utiliteitsbouw bekend als een betrouwbare installateur voor de aanleg en het onderhoud van elektrische installaties. Waar vroeger elektrotechniek nodig was voor basiszaken als licht en warmte, tekent elektrotechniek tegenwoordig ook voor een stuk gemak en luxe in ons dagelijks leven.

Ankie Janssen, werkzaam bij Elektro Scheppers, vertelt dat de branche absoluut toekomstbestendig is. Het aandeel van de elektrotechniek om ons leven te faciliteren, zal alleen maar toenemen. “De vakmannen en -vrouwen moeten vandaag de dag veel meer conceptmatig denken, vooruitkijken en gericht zijn op het eindresultaat. Dit geldt voor de volle breedte: van engineers, calculators en werkvoorbereiders tot installatiemonteurs op de bouw en servicemonteurs die snel problemen oplossen. Ze zorgen voor de concrete infrastructuur zoals deze bedoeld is, maar houden bij de werkzaamheden al rekening met latente behoeftes die zich op de lange termijn zullen manifesteren.”