Gilde Hospitality
X-perience voor
60 leerlingen Blariacum

30 okt 2019

100 minivlaaitjes. 150 gehaktballetjes. Tientallen meters pasta. Tig pizza’s. 20 mooie kapsels, een workshop bij Travel, schoonheidsbehandelingen, een musicalles en een heuse verkleedparty. We hebben onlangs de ultieme belevenis gecreëerd voor 60 tweedejaars vmbo-leerlingen van Blariacumcollege tijdens de Gilde Hospitality X-perience bij Gilde Food & Hospitality College, Gilde Wellness & Beauty College en Gilde Travel & Leisure College.

De leerlingen hebben die dag een beter beeld gekregen van de opleidingen. Dat maakt de keuze voor hun profiel een stuk makkelijker. Kiezen ze bijvoorbeeld voor Leisure en Travel of Food en Hospitality dan kunnen ze in hun derde jaar op het Valuascollege het profiel horeca, bakkerij en recreatie (HBR) volgen.

De activiteiten waaraan leerlingen hebben meegedaan:

  • Meehelpen in de keuken om hun eigen lunch voor te bereiden.
  • Restaurant klaarmaken voor die lunch.
  • Minivlaaitjes kers, appel en kruimel bakken.
  • Leren dat iedere gast een andere beleving heeft tijdens de workshop Travel.
  • Een rondleiding door Salon Puur en het ondergaan van een kappers- of schoonheidsbehandeling.
  • Stukje musical Roodkapje gezien, ze hebben zich verkleed en er is een groepsfoto gemaakt bij Leisure.

Zo’n 60 studenten en 10 docenten van de 3 vakscholen hebben alles in goede banen geleid. Gastheer was Harm van Beurden, die de hele organisatie van de Gilde Hospitality X-perience op zich heeft genomen. De 58 groene smileys die de leerlingen gaven in de enquête na afloop maken meteen duidelijk hoe ze deze dag hebben ervaren: helemaal TOP dus.