Gilde Leerlab
gaat van start!

7 sep 2020

In de Weerter binnenstad is met de start van dit schooljaar het Gilde Leerlab geopend. Gesitueerd in Theater De Huiskamer zullen studenten van Gilde Opleidingen aan de slag gaan met het echte werk.

Vanaf de tweede week van september openen de studenten van het Gilde Food & Hospitality College op dinsdagen, woensdagen en donderdagen de deuren van het Leerlab voor een heerlijke lunch. In de daaropvolgende maanden zal er met de andere opleidingen die in Weert zijn gevestigd bekeken worden hoe studenten intrek kunnen nemen in het Leerlab en activiteiten kunnen ontplooien vanuit hun opleidingen voor bezoekers en bewoners van Weert.

Doel van het Gilde Leerlab is het creëren van verbindingen. Verbindingen tussen studenten en authentieke leersituaties, tussen studenten van verschillende opleidingen en tussen studenten en lokale ondernemers. Dit met tot doel het Leerlab te verankeren in de Weerter binnenstad als verbinder: een ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van de stad Weert en als vertrouwde partner voor lokale ondernemers.

Het Gilde Leerlab is een initiatief van het Gilde Innovatielab dat ontstaan is tijdens verschillende ophaalrondes binnen Gilde Opleidingen. Met het Gilde Leerlab wil het Gilde Innovatielab inzichten opdoen in het opleiden van studenten door praktijksituaties, het stimuleren van ondernemerschap bij studenten en het cross-sectoraal werken van studenten in een authentieke leeromgeving waarin het eigenaarschap over de leeromgeving bij de studenten ligt.

Voor onderwijsteams is het mogelijk om vergaderingen en lunches in het Gilde Leerlab te plannen. Wil je reserveren voor een vergadering of lunch? Neem dan contact op met projectleider van het Gilde Leerlab, Sanne Hendriks, door te mailen naar leerlab@rocgilde.nl.

Op 23 september is de officiële opening van het Leerlab. Op die dag is het mogelijk om een rondleiding in het Leerlab te krijgen en te genieten van de heerlijke kookkunsten van onze studenten van het Gilde Food & Hospitality College. Aanmelden voor deze open dag kan via deze link of via bovenstaand e-mailadres. Onderwijsteams uit Weert krijgen binnenkort een uitnodiging voor een uitgebreide kennismaking met het Leerlab.