Gilde Opleidingen en Philips van Horne samen voor de klas

14 nov 2018

Vmbo-leerlingen van Philips van Horne met het profiel care en wellness gaan onderwijs volgen bij Gilde Zorgcollege en Gilde School voor Pedagogiek. Naast het reguliere programma gaan ze bij Gilde Opleidingen vakken volgen die meer gericht zijn op de praktijk. Op woensdag 14 november hebben de 2 onderwijsinstellingen op locatie Drakesteyn in Weert van Gilde Opleidingen hun samenwerking formeel bevestigd.

“Vanaf je 15e al proeven aan je toekomstige werkomgeving maakt jongeren enthousiast en praktijkonderwijs vinden ze een welkome afwisseling in het reguliere lesprogramma.” Voor de leerlingen van de Philips van Horne betekent dit dat ze straks goed zijn voorbereid op hun vervolgopleiding door een goede oriëntatie in het beroepsonderwijs door praktijkgerichte opdrachten.

In de samenwerking tussen beide scholen wordt het programma de komende jaren verder vormgegeven. Dit nemen 4 enthousiaste docenten op zich: Kim Streng en Marloes van Gemert, Marieke Vermeij-van der Haar en Sonja Drenth. “Zo bouwen ze aan een goed lesprogramma voor de toekomst”, vertelt Ruben Hulleman, teamleider mavo bovenbouw bij Philips van Horne.

Lessen kunnen dan ook plaatsvinden op Drakesteyn. De jongeren die in het 3e en 4e leerjaar de praktijklessen gaan volgen hebben straks een beter beeld van hun toekomstige beroep. Het doel is dat de leerlingen een bewustere en daarmee juiste keuze maken voor een vervolgopleiding.

Het idee van leren in de praktijk bij Gilde Zorgcollege en Gilde School voor Pedagogiek, wordt erg goed ontvangen door de leerlingen van Philips van Horne. Het uitvoeren van opdrachten en de afwisseling in het lesprogramma motiveert. En… niet de minst belangrijke: bevestigt hun keuze voor een beroep in de zorg- of welzijnssector. Het is belangrijk om straks goede vakmensen ter beschikking te hebben, want de behoefte hieraan groeit nog steeds. Na het volgen van de lessen bij het profiel care en wellness kunnen de leerlingen kiezen voor een vervolgopleiding in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg, verpleging, onderwijs of kinderopvang.

Open dag
Wil je meer informatie? Dan ben je natuurlijk van harte welkom op onze open dag op zondag 18 november van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Bron: Weertdegekste.nl