Gilde Opleidingen+Philips van Horne verzorgen samen EHBO-lessen

10 apr 2019

Praktisch onderwijs is de basis voor gemotiveerde leerlingen binnen het vmbo. Hierdoor maken leerlingen een bewuste keuze voor hun toekomstige beroepsopleiding in het mbo. Philips van Horne en Gilde Zorgcollege en Gilde School voor Pedagogiek zijn in november 2018 dan ook een samenwerking aangegaan. Leerlingen van Philips van Horne kwamen hun EHBO-kennis in de praktijk brengen bij Gilde Opleidingen op Drakesteyn in Weert.

De afgelopen periode hebben zo’n 50 leerlingen van mavo leerjaar 3 met het profiel Care en Wellness EHBO-lessen gevolgd. Als onderdeel van deze lessen zijn de studenten, op woensdag 3 en vrijdag 5 april, komen oefenen op het mbo. De leerlingen kunnen op deze manier het geleerde in een contextrijke omgeving laten zien. Door middel van rollenspellen oefenen ze hoe je slachtoffers aanspreekt en vervolgens op de juiste manier handelt. Ouderejaars studenten van Gilde Zorgcollege en Gilde School voor Pedagogiek speelden hierbij de rol van slachtoffer.

Leerlingen van het Philips van Horne geven aan zich welkom te voelen, dat iedereen dit zou moeten leren en dat het soms een beetje spannend was tijdens de rollenspellen.

Door deze samenwerking hebben de leerlingen alvast kunnen proeven aan het volgen van onderwijs binnen een mbo-opleiding. Met de personele tekorten in de zorg- en welzijnssector is de hoop dat er meer leerlingen gaan kiezen voor het prachtige vak binnen zorg en welzijn.

Heb jij interesse in een opleiding bij Gilde Zorgcollege of Gilde School voor Pedagogiek?
Klik op de linkjes.