Goed
op weg

22 sep 2020

De Provincie Limburg investeert in verkeersveiligheid, kwaliteit van wegen en optimale bereikbaarheid. Door de toenemende drukte op de N280 rondom Roermond is zorgvuldig gekeken naar de verbeteringen die hier nodig zijn, zowel op het gebied van leefbaarheid, verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer. Sinds begin 2019 voeren Heijmans Infra en Ploegam gezamenlijk de werkzaamheden uit onder de naam Werkend Hardt. Een immense klus voor buitenstaanders, maar voor insiders is het - met wat passen en meten - business as usual.

De N280 is de belangrijkste oost-westverbinding in Midden-Limburg. Om de stad Roermond en omgeving goed bereikbaar te houden, is reconstructie van deze verkeersader tussen de afrit Horn en Sint Wirosingel noodzakelijk. De opdracht omvat onder meer de aanleg van een verdiepte ligging waarmee het doorgaande verkeer en het bestemmingsverkeer worden gescheiden, een parallelstructuur en drie ongelijkvloerse kruisingen. Ook de Looskade wordt opgehoogd en opnieuw ingericht.

Op deze locatie - het epicentrum van de bouwcombinatie - vertellen senior projectmanager Richard van der Sloot (projectdirecteur van de Combinatie Werkend Hardt) en Joep Steskens (werkvoorbereider discipline wegen) over dit fantastische project. Een goed voorbeeld van het echte werk, waarop Joep zich als oud-mbo-student van de Gilde Bouwschool vier jaar heeft voorbereid.