Koksopleiding Dutch
Cuisine nu ook in Limburg

13 feb 2019

“De niveau 4-opleiding Gespecialiseerd Kok is een meerwaarde voor onze studenten. Ze worden breder inzetbaar en we spelen in op de toenemende behoefte aan anders werkende koks”, vertelt teammanager Twan Krebbers van Gilde Food & Hospitality College trots. Deze koksopleiding, waarbij je werken en leren combineert, start komend schooljaar in Venlo. De studenten gaan koken volgens de filosofie van Dutch Cuisine.

Wat is Dutch Cuisine
Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in specialiteitenrestaurants. Zo krijgen deze koks van de toekomst ook een breder toekomstperspectief. Daarnaast is Dutch Cuisine duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde.

Horeca en keuken van de toekomst
Dutch Cuisine ambassadeur en SVH Meesterkok Albert Kooy heeft deze opleiding ontwikkeld in samenwerking met het Koning Willem I College in Den Bosch en ROC Friese Poort in Sneek. In de opleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal. Albert Kooy: “Met deze unieke opleiding willen wij de zelfbewuste en kritische kok van de toekomst motiveren om mee te denken en te werken aan de horeca en keuken van de toekomst en actuele voedingsthema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie.”

Open avond 14 februari
Geïnteresseerden in de opleiding Gespecialiseerd Kok kunnen donderdag 14 februari tussen 16.30 uur en 20.30 uur een kijkje komen nemen op Laaghuissingel 4 in Venlo.