Koning Willem-Alexander opent mbo-jaar

29 aug 2018

Koning Willem-Alexander opende op maandag 27 augustus in Tilburg het mbo-jaar 2018-2019. Het is voor het eerst dat het nieuwe studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst wordt ingeluid. De MBO Raad start hiermee een nieuwe traditie om voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat.

Noord-Brabant was dit jaar met ROC Tilburg namens alle mbo-scholen gastheer van de openingsbijeenkomst. Vanuit de regio en het hele land werden mbo-studenten, docenten en instructeurs, bestuurders, werkgevers en partners van het mbo uitgenodigd. Centraal in het openingsprogramma stond de drievoudige kwalificatie van het mbo: vakkennis, burgerschap en een leven lang ontwikkelen. Ook werden de 42 studenten voorgesteld, die als ambassadeurs deelnemen aan de verkiezing Landelijke ambassadeur mbo 2018. Zo ook ons eigen TopTalent Julia Velter!

Er zijn 61 mbo-scholen in Nederland waaronder Gilde Opleidingen, die in totaal aan bijna 500.000 studenten lesgeven met het doel hen te kwalificeren voor de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en goed burgerschap. Ruim 40% van de beroepsbevolking heeft een mbo-diploma.