Limburgse ziekenhuizen
zoeken nieuwe verpleegkundigen

11 feb 2019

De zorgsector staat te springen om gepassioneerde medewerkers. Ook in de ziekenhuizen in onze regio schreeuwen ze om vakmensen. Ben jij bijna klaar met je vooropleiding en ambieer jij een carrière in het ziekenhuis? Dan is de Verpleegkundige Top-Opleiding echt iets voor jou.

Wat houdt de opleiding in?
De Verpleegkundige Top-Opleiding is vrijwel volledig gericht op de klinische zorg. De inhoud en inrichting van deze opleiding is ontwikkeld en samengesteld door de 3 Limburgse roc’s en 4 Limburgse ziekenhuizen: VieCuri in Venlo/Venray, Zuyderland Medisch Centrum Sittard/Geleen en Heerlen, Laurentius Ziekenhuis Roermond en Maastricht UMC+. Je gaat op verschillende afdelingen werken. Zo kun je een juiste keuze maken voor jouw toekomstige werkomgeving. Na de opleiding heb je grote kans op een baan bij één van deze ziekenhuizen. Ook kun je aansluitend een hbo-opleiding volgen of je verder specialiseren.

Wat ga je allemaal doen in de praktijk?
In het ziekenhuis waar je werkt, ben je het aanspreekpunt voor patiënten. Je stelt een verpleegplan op. Tijdens het verblijf help je patiënten met de persoonlijke verzorging en verlies jij ze geen moment uit het oog. Je observeert nauwkeurig hoe het met ‘jouw’ patiënten gaat. Bij een crisissituatie word jij meteen opgeroepen omdat je goed kunt omgaan met onverwachte en instabiele zorgsituaties. Je werk is afwisselend. Dat is leuk en vraagt ook om flexibiliteit.

Aanmelden voor de Verpleegkundige Top-Opleiding
Heb jij je vmbo-diploma (gemengde of theoretische leerweg) bijna in de pocket, beschik je over een overgangsbewijs van 3-4 havo/vwo of het diploma Verzorgende-IG? Schrijf je dan meteen in voor komend schooljaar.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Margot Wieriks. Zij kan je alles vertellen over de opleiding en de aanmeldingsprocedure.

“Elke dag als verpleegkundige is anders. Je voelt de dankbaarheid van de mensen om je heen.”

“Praktijk en theorie zijn nauw op elkaar afgestemd en je krijgt het mooiste beroep van de hele wereld.”