Lotte van Thiel:
Beste Optiekstudent 2019

18 sep 2019

Lotte van Thiel is de Beste Optiekstudent van Nederland 2019. Een vakjury koos de student uit 4 kandidaten die eerder door Nederlandse optiekscholen waren genomineerd. Bij Gilde School voor Optiek in Roermond studeerde Lotte af als opticien. En dat deed ze cum laude!

Lotte begon haar optiekcarrière in 2010 als zaterdaghulp bij Hoose Optiek in het Gelderse Malden. Na een tijdje ging ze meer uren werken en begon ze met de optiekopleiding. Met de studie liep het aanvankelijk stroef. Ze stopte zelfs met school, maar bleef bij Hoose werken als verkoopmedewerkster. Dank zij een collega die met de optiekstudie startte ging het toch weer kriebelen. Ditmaal met succes, en hoe!

“Een topper die het ver gaat schoppen”, zegt haar docent Ans Steegh. “Kritisch op zichzelf en op anderen. Lotte legt de lat hoog, wil altijd het naadje van de kous weten en neemt in de groep vaak het voortouw bij het uitvoeren van een praktijkopdracht. Haar vorige school had twijfels uitgesproken over haar capaciteiten. Dat deed haar zelfvertrouwen in het begin geen goed. Maar wat een doorzetter. Ondanks dat het niet altijd meezat, heeft ze zich enorm ontwikkeld... Geslaagd met vlag en wimpel, cum laude nog wel!”

Ook Lottes werkgever Hoose Optiek is heel erg blij met haar. “En heel veel klanten blijkbaar ook, want ze vragen specifiek of ze geholpen kunnen worden door de gastvrije en deskundige Lotte. Ze is een absolute kampioen in het contact met de klanten!”

Gefeliciteerd, Lotte!