Nienke Cunnen:
hét TopTalent 2020
van Gilde Opleidingen

27 nov 2020

Het juryoordeel was unaniem: Nienke Cunnen (22) uit het Brabantse Neerkant is hét TopTalent 2020 van Gilde Opleidingen. Normaal gesproken zou het oorverdovende applaus van zo’n 700 aanwezigen geklonken hebben in een bomvolle theaterzaal in Theater De Maaspoort in Venlo. Hoe anders is dat nu. Door corona moest er een alternatief bedacht worden voor het grootse event dat Gilde Opleidingen jaarlijks organiseert om hun talentvolle studenten in het zonnetje te zetten. Geheel in coronastijl.

Bij de pakken neerzitten was er niet bij voor de organisatie. Zo vonden de speeddates met juryleden gewoon plaats op vrijdag 20 november. 13 studenten die genomineerd waren door hun stagebedrijf werden aan de tand gevoeld. De 6-koppige jury stelde een top 3 samen. Nienke was topfavoriet door haar drive maar zeker ook omdat ze als vwo’er heel bewust gekozen heeft voor het mbo. Het praktische, het werken met hoofd, handen en hart en vooral met mensen werken trekt haar enorm aan. Vrijdagavond 27 november werd zij gekroond tot TopTalent 2020 van Gilde Opleidingen. In coronastijl dus. Bij haar huis aan de voordeur met veel bombarie, confettikanonnen, een bloemetje, een prachtige award en mooie woorden van Patrick Tummers, lid van het College van Bestuur van het roc. 

De jonge Neerkantse studente volgt bij Gilde Zorgcollege in Venray de Combi-opleiding Mbo-Verpleegkundige/Maatschappelijke Zorg in bbl-vorm. Haar stagebegeleider, collega’s en bewoners bij Sint Jozef Wonen & Zorg in Meijel lopen helemaal met haar weg. Ze zit in het tweede jaar, maar het voelt alsof ze al bijna naar leerjaar vier gaat, vertelt Marleen Maas. Zij is stagebeleider bij de zorginstelling. “We zitten bij Sint Jozef midden in een transitie. Nienke is nu verpleegkundige en tegelijkertijd teamleider. Er wordt veel van haar gevraagd, mede in het ontwikkelen van deze functie. Dat vraagt nogal veel naast haar opleiding, haar eigen ontwikkeling en haar sociale leven dat ook doorgaat. Een dikke pluim is wel op haar plaats voor Nienkes doorzettingsvermogen. Daarnaast heeft ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar haar team, bewoners en hun familie toe. Voor ons echt een TopTalent dus.” En niet alleen voor Sint Jozef Wonen & Zorg. Ook het roc kroonde haar dus tot TopTalent 2020 van ál haar studenten.

Nienke Cunnen gaat Gilde Opleidingen vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezingen van de MBO Raad.