Nieuwe opleidingstrajecten
in procestechniek

20 jul 2020

Om het techniekonderwijs in de regio een verdere impuls te geven gaat Gilde Opleidingen samenwerken met Technicom in het vormgeven én aanbieden van maatwerkopleidingen in de procestechniek. Technicom is een landelijke aanbieder van vakopleidingen in de (proces)techniek, onderhoud, logistiek en veiligheid.

Peter Thuis, voorzitter van het College van Bestuur van Gilde Opleidingen en Robert Goedhart, directeur van Technicom, ondertekenden 17 juli een samenwerkingsovereenkomst. De gezamenlijke ambitie is het onderwijsaanbod voor de procestechniek nog meer te kunnen richten op de behoefte en specifieke vraag van de bedrijven in de procestechniek.

In september zullen onder de vlag van Gilde Opleidingen bij een viertal regionale bedrijven in de procestechniek BBL-trajecten starten, waarbij zowel docenten van Gilde Opleidingen als Technicom worden ingezet. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen volgen de medewerkers van deze bedrijven een MBO-opleiding voor Procesoperator. Met een digitale leeromgeving en incompany onderwijs worden de medewerkers begeleid om hun diploma Procesoperator te behalen.

In de loop van het jaar worden bij andere bedrijven in de regio Limburg soortgelijke trajecten gestart.