Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden

Opleiden
met een passie

17 sep

Vijfentwintig jaar geleden liep de eerste stagiair van Gilde Opleidingen bij Forelle naar binnen. Er is veel veranderd sinds die tijd. De toen nog niet zo groothandel, is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Europa op het gebied van American football, honkbal en softbal. Eén ding is altijd hetzelfde gebleven: de sterke band met het onderwijs. “Het is onze gedeelde verantwoordelijkheid om goede toekomstige werknemers op te leiden”, aldus Stan Crijns, marketeer van Forelle.

Forelle bestond al lang voordat die eerste stagiair de werkvloer betrad. Eind jaren vijftig startte Stans opa het bedrijf op, vanuit zijn woning in Montfort. Forelle had toen nog niks te maken met Amerikaanse sporten. Sterker nog: zijn opa verkocht fluweelachtige turnpakjes. “In de loop der jaren zijn er sporten bijgekomen en afgevallen. Met als resultaat dat de Amerikaanse sporten onze specialiteit zijn nu”, zegt Stan. De turnpakjes hebben het helaas niet gered, maar de familie is bewust bij het verkopen van sportartikelen gebleven. “Sommigen zeggen dat het als verkoper niet uitmaakt wat je verkoopt. Of dit nu verzekeringen, hotdogs of sportartikelen zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Het is geweldig om elke dag met sporters te werken, mensen die met hun passie bezig zijn. Net als wij.”