Overname
De Maaspoort Venlo

28 mrt 2018

In de hotelbar, aan het ontbijt, in het theater, achter het fornuis, in het restaurant, achter de schermen en zelfs óp de bühne kwam je ze tegen: studenten van Gilde Food & Hospitality College en Gilde Travel & Leisure College. Ze runden van 26 tot en met 28 maart De Maaspoort Theater & Events in Venlo. Hun collega’s van Gilde Wellness & Beauty College verzorgden wellnessarrangementen en zorgden dat de musicalsterren op en top eruitzagen. Een betere praktijkervaring is er niet. Studenten werken altijd praktijkgericht, maar werken in een echt hotel of restaurant is pas het échte werk.

Gasten worden in de watten gelegd
Ruim 60 koks, gastheren, gastvrouwen en managers in de dop runden letterlijk álle facetten van de theater- en congreslocatie: theater, restaurant én hotel. Ruim 90 studenten en docenten van Gilde Travel & Leisure College brachten 3 avonden de musical All shook up - Love me tender op de planken. 15 toekomstige schoonheidsspecialisten en kappers verwenden de gasten met een gezichtsbehandeling, een make-up of styling van hun coupe. Ook namen zij de acteurs van de musical onder handen, zodat ze konden shinen op de bühne. Het is zeker: deze drie dagen waren een onvergetelijke ervaring voor gasten én studenten.

Totaalbeleving van gast is teamsport
Paul Graat, een van de projectleiders: “Werken in de dienstverlening is een teamsport waarbij elke discipline vanuit hun eigen vakkundigheid een belangrijke bijdrage levert aan de totaalbeleving van de gast.” De jongeren bekijken gastheerschap, dienstverlening en management vaak vooral vanuit hun eigen opleiding. Nu hebben ze ervaren dat ze op elkaar aangewezen zijn en dat samenwerken dus heel belangrijk is.

Ode aan Elvis
Studenten en docenten van Gilde Travel & Leisure College hebben maandenlang gewerkt aan de voorstelling All shook up - Love me tender en dat was te zien. Als ware profs acteerden, dansten én zongen ze, waarbij ze Elvis lieten herleven. Nieuwsgierig? Bekijk dan het filmpje.