Positieve aandacht
laat studenten groeien

14 nov 2019

15 studenten hebben als eerste niveau 2-opleiding in Nederland een bedrijf opgestart: GO World Wide. Helemaal volgens het PenNed-principe. De jongeren volgen de brede opleiding Allround Medewerker Economie niveau 2 van Gilde Retail & Business Academy. GO World Wide, dat handelt in giftboxes, is een virtueel oefenbedrijf waarin de leerlingen beroepsgerichte vaardigheden aanleren. Denk hierbij aan: verkopen, inkopen, factureren, telefoneren, administratie, plannen en overleggen. Het werkt als een echt bedrijf, met alle taken, werkprocessen, procedures, producten en diensten die daarbij horen. Het bedrijf drijft handel met zo’n 7.000 andere studentenbedrijven in binnen- én buitenland.

GO World Wide: virtueel handelen nationaal en internationaal
De studenten handelen met andere bedrijven in Nederland en daarbuiten. Alles is echt. Er worden alleen geen producten geleverd en er is geen echt geld in omloop. “In het begin was het heel onwennig. De jongens en meiden zagen niet goed waarmee ze bezig waren. Vanaf het moment dat de zelfgemaakte website live ging, werd het een stuk concreter en werden ze er bedreven in. Ze werken met verschillende afdelingen onder leiding van drie bedrijfsleiders (lees: docenten). Klopt ergens de administratie niet, wekt dat frustratie op. De werknemers, want dat zijn de studenten natuurlijk in hun eigen bedrijf, spreken elkaar daar op aan. Daar leren ze veel van. Je ziet ze groeien. Mooi is dat!”, vertelt Marleen Korten-Keijers, docent en projectleider bij de opleiding Allround Medewerker Economie. Het studentenbedrijf is volgens het principe van Practice enterprise network Nederland (PenNed) in- en opgericht. PenNed informeert, coördineert, organiseert en faciliteert deze studentenbedrijven in Nederland.

Unieke opleiding Allround Medewerker Economie in de regio
Bij Gilde Retail & Business Academy bieden ze al jaren als enige in de regio een brede opleiding Allround Medewerker Economie niveau 2 aan. Deze bestaat uit de opleidingen: Verkoper, Medewerker Secretariaat en Receptie, Medewerker ICT-support, Medewerker (Financiële) Administratie en Logistiek Medewerker. De studenten volgen het eerste jaar gemeenschappelijke vakken, zodat switchen mogelijk blijft tussen de opleidingen binnen het eerste leerjaar. Naast de reguliere vakken op school, maken ze ook kennis met de verschillende afdelingen bij bedrijven. Dit gebeurt aan de hand van bedrijfsbezoeken en gastsprekers. Aan het einde van het eerste schooljaar maken de studenten hun definitieve keuze. De jongeren zijn na de opleiding echte allrounders en daarom helemaal klaar voor het échte werk.

Nieuwsgierig naar GO World Wide en de brede opleiding Allround Medewerker Economie niveau 2?
Kom eens een kijkje nemen op de Bredeweg 235 in Roermond tijdens de open dag op zondag 24 november tussen 10.00 uur en 15.00 uur.