Samenwerking Gilde Technische School en College Den Hulster

25 mrt 2019

Dit schooljaar hebben de afdeling Mechatronica van Gilde Technische School en Design & Technology (D&T) van College Den Hulster de samenwerking gezocht bij een aantal projecten. Dit levert heel goede en leuke resultaten op. Er zijn plannen om deze samenwerking te intensiveren.

Bij 1 project ontwierpen de leerlingen van D&T robots: een vintage-wekker-radio-ontbijt-op-bed-robot en een robothondje tot een lichtgevende jasje dat geshowd werd door een catwalk-robot. Andere projecten zijn het bouwen van zeepkisten en hiermee racen in het park, het ontwerpen en maken van een design stoel of het plaatsen van een oliebollenproductielijn op de kerstmarkt.

De derdejaars studenten Technicus Engineering Mechatronica en leerlingen van D&T zijn in gesprek gegaan over hun ontwerpen. De mbo-studenten hebben op hun beurt weer als opdracht om een Arduino-robot, een zelf te programmeren minicomputer, te bouwen die past bij de wensen en eisen die de leerlingen van D&T bij hun robotjes hebben. Ze moeten goed naar elkaars plannen, wensen en adviezen luisteren, zodat er straks echt enkele ontwerpen en Arduino-robots met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Stijn, één van de D&T-leerlingen, was zo enthousiast en fanatiek dat hij een Arduino-robot heeft gemaakt met hulp van Albert de Graaf, docent Mechatronica bij Gilde Technische School. Stijn heeft zijn zelfrijdende auto, die hij bestuurt met een app op zijn telefoon, ingeleverd bij D&T voor een dikke 10. Bovendien heeft hij ervoor gezorgd dat het project van D&T en Mechatronica voor de komende jaren zo vormgegeven gaat worden, dat alle leerlingen van 1 D&T deze Arduino-robot gaan bouwen.

De leerlingen van de brugklassen D&T zijn allemaal enthousiast over de afdeling Mechatronica en veel jongens en meisjes denken erover straks misschien te kiezen voor een mechatronica-opleiding. Win-win dus.

Heb jij ook interesse in een mechatronica-opleiding?