Stadstoezicht Roermond en Gilde Opleidingen werken samen

9 jan 2018

In de afgelopen periode heeft Stadstoezicht gemeente Roermond samen met studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid van Gilde Opleidingen voorlichting gegeven aan bewoners in de wijken Maasniel en Donderberg. Voorlichting over de veiligheid in en rondom het huis.

Een stijging van inbraken rond de donkere dagen voor de feestdagen was hiervoor de aanleiding. Onze HTV studenten hebben dit project uitgevoerd onder begeleiding van handhavers Jean Goessen en Christel van Montfort. Zij houden zich bezig met de leefbaarheid en veiligheid in deze wijken. Er is gelet op open poorten, schuur- en huisdeuren maar ook zijn bewoners gewezen op het feit dat hun auto niet afgesloten was of dat hier zichtbaar dure spullen in lagen. Daarnaast hebben de studenten gelet op inklimmogelijkheden, zoals een container tegen een schutting, waardoor een inbreker makkelijk een tuin in kan.

De wijk zag letterlijk blauw van de handhavers. Door de correcte benadering van de studenten reageerden de bewoners erg positief op hun aanwezigheid. Dit was dus voor alle partijen een geslaagd project! Stadstoezicht Roermond en Gilde Opleidingen gaan daarom in de toekomst meer projecten op deze wijze uitvoeren. De projecten zullen een sterk afwisselend karakter hebben. Denk hierbij aan voorlichting, hulpverlening of het uitschrijven van een bekeuring. Samen gaan we voor een veiliger en leefbaarder Roermond!