Studenten Allround Medewerker Economie Speaking Minds

4 mrt 2020

Daan (16) en Sylvia (17) namen samen met hun klasgenoten van de opleiding Allround Medewerker Economie deel aan Speaking Minds van de gemeente Roermond. Speaking Minds is er voor jongeren die willen meedenken over gemeentelijk beleid. En voor gemeentes die op zoek zijn naar die meedenkers, op het gebied van armoede, schulden, jeugdzorg en gezondheidszorg. Beleid dat jongeren direct raakt. Wethouder Marianne Smitsmans ging met hen in gesprek.

Een klein beetje zenuwachtig, maar dolenthousiast staan de acht studenten tegenover wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond. Ze adviseerden de wethouder over hoe de gemeente Roermond het kindpakket meer onder de aandacht kan brengen bij jongvolwassenen in Roermond. Het kindpakket is een extra financiële voorziening voor kinderen van 4 tot 21 jaar.

Daan en Sylvia hadden, net als hun klasgenoten, nog nooit van het kindpakket gehoord. De naam suggereert ook dat het voor kinderen tot een jaar of 12 is. Dit vinden ze eigenlijk best wel verwarrend.

Sylvia: “Mijn advies aan de gemeente is dan ook om het woord kind te vervangen door een ander woord. Ik ben namelijk 17 jaar en ik voel mij geen kind. Ik ben een jongvolwassene. Het kindpakket is voor kinderen en jongeren tot 21 jaar, alleen die doelgroep wordt niet aangesproken.” Daan gaf daarnaast aan de dat jongeren van zijn leeftijd niet voldoende en op de juiste manier bereikt worden. “Samen met mijn groep heb ik de gemeente tips gegeven over hoe ze social media beter kunnen inzetten. Hoe je ons bijvoorbeeld via YouTube kunt bereiken. Naar welke vloggers wij kijken, hoe je advertenties kunt plaatsen op YouTube en wat voor soort advertenties ons aanspreekt.”