Studenten in
gesprek met veteranen

26 okt 2020

Gouverneur Theo Bovens, Mart de Kruijf, oud-commandant der landstrijdkrachten en zes veteranen gaan tijdens de online en geheel corona-proof conferentie Vrede Veiligheid Vrijheid, ook voor jou! op maandag 26 oktober in gesprek met eerstejaars studenten Apothekers-, Dokters- en Tandartsassistent van Gilde Academie voor Medisch Assisterenden. Wat doet het met de persoon en zijn omgeving om humanitaire hulp te verlenen in een door oorlog geteisterd land? Welke rol kunnen jongeren spelen bij het handhaven van vrijheid en veiligheid, tijdens conflicten zowel dichtbij als ver weg, lokaal of internationaal?

Het plenaire gedeelte is digitaal. Peter Thuis, bestuursvoorzitter van Gilde Opleidingen, Theo Bovens, Mart de Kruijf en de zes veteranen, onder wie de Cambodja-gangers Henri van de Wetering en Rodney de Vries zijn allen aanwezig op de locatie van Gilde Academie voor Medisch Assisterenden: Groenveldsingel 40 in Venlo. Zij zijn verbonden via MS Teams met de klassen. De studenten volgen alles via het Smartboard.

Na het online plenaire gedeelte starten klassikaal en fysiek de dialoogsessies met veteranen en studenten waarbij ervaringen tijdens vredesmissies gedeeld worden en vragen gesteld kunnen worden over wat het betekent om veteraan te zijn.

De organisatie van deze dialoogbijeenkomst ligt in handen van Stichting Nationaal Indië-monument 1945-1962 en wordt gesubsidieerd door het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (VFonds). De komende twee à drie jaar worden meer Limburgse scholen bezocht. Doel is het op gang brengen van een bewustwordingsproces van wat zo’n missie met de mens achter de militair doet én wat vrede en veiligheid betekenen.

Wanneer is de conferentie? Maandag 26 oktober van 13.00 uur tot 15.30 uur
Waar? Gilde Academie voor Medisch Assisterenden, Groenveldsingel 40 in Venlo
Meer informatie? Stuur een e-mail: secretariaat@nim-roermond.nl of bel: 06 553 283 06