Studenten assisteren bij
de Week van de Procestechniek

17 jan 2019

8 bol-studenten Procesoperator B van Gilde Technische School begeleiden activiteiten tijdens de 20ste editie van de Week van de Procestechniek en Maintenance. Dit gebeurt bij SPIE Venray. 400 havisten en vmbo-leerlingen van 31 VO-scholen gaan hier aan de slag met een spel dat de productielogistiek bij een procestechnisch bedrijf nabootst. Ook helpen onze studenten de leerlingen bij de ‘limonadefabriek’ en een flensboom.

De toekomstige technici proeven zo van de vakken operator, technician en laborant. Vakmensen uit het bedrijfsleven én mbo-studenten begeleiden de jongeren. Ze ervaren dat iets maken of doen in teamverband met de nodige zelfstandigheid en eigen inbreng leuk kan zijn.

Een derde van de geïnteresseerde leerlingen kiest uiteindelijk voor een opleiding in deze richting. Dat komt mede door de Week van de Procestechniek en Maintenance. Een mooi resultaat van de samenwerking mbo Techniekcollege Zuid-Limburg, Gilde Opleidingen, Summa Laboratoriumtechniek en de meer dan 50 Procestechniek & Maintenance bedrijven (PML).

Heb jij ook interesse in een opleiding Procestechniek? Kom dan naar onze open avond op donderdag 14 februari van 16.30 uur tot 20.30 uur.