Techniekketen N- en M-Limburg: start fase 2

22 nov 2018

Woensdag 7 november was de slotmanifestatie van Techniekketen Noord- en Midden-Limburg. De resultaten? Er zijn doorlopende leerlijnen ontwikkeld met alle partners in de onderwijsketen. Het aantal techniekleerlingen is verdubbeld. We werken samen met Centra voor Innovatief Vakmanschap en het bedrijfsleven. Tijd om door te gaan. Tijd voor fase 2!

Gastheer van de middag was Tjeu van de Laar, techniekdirecteur. Hij gaf het woord aan Peter Thuis, voorzitter College van Bestuur van Gilde Opleidingen, die alleen al de reis die we de afgelopen jaren samen hebben afgelegd, meer dan de moeite waard noemde. "We hebben een groeidiamant in handen. De samenwerking zoals we die hier in Noord- en Midden-Limburg hebben weten te realiseren, is een landelijk voorbeeld"

Na het startsein op de symbolische rode knop, ging er een robot aan de slag, een drone de lucht in en was er digitaal vuurwerk. Allemaal aangestuurd door studenten uit de technologie. En daar sloot het verhaal van gedeputeerde Ruimte en Onderwijs Hans Teunissen goed op aan. "Als vader van 3 kinderen herken ik de grote rol die ouders spelen in hun keuzeproces. Daarnaast is de wijze waarop het techniekonderwijs zich presenteert van groot belang." Hij eindigde met: "Ga door, blijf vasthouden aan dit initiatief, ga door. We zijn goed aan het werk."