TopTalent 2019
Pam Jacobs

23 mei 2019

Woensdagavond 22 mei is het TopTalent event 2019 in Theater De Maaspoort in Venlo geweest. Dit professioneel opgezette Event liep op de bühne en ook daarnaast alles op rolletjes. Over professioneel gesproken… Suzan Seegers, Irene Dings, Timon Krause en musicalsterren in de dop maakten hun opwachting. Het hoogtepunt van de avond was echter de verkiezing van hét TopTalent 2019. 27 genomineerde toptalenten streden om de titel: TopTalent Gilde Opleidingen 2019. Stuk voor stuk verdienden ze het om in het zonnetje gezet te worden. Echter kan er maar 1 de winnaar zijn. Het toptalent die zowel voor de jury als voor het publiek eruit sprong, is student Mbo-Verpleegkundige, Pam Jacobs. Zij is nu voor een jaar dé ambassadrice van het mbo in Noord- en Midden-Limburg. Ook maakt zij dit najaar kans om de MBO Uitblinker van Nederland te worden.

De 19-jarige Pam Jacobs uit Valkenswaard heeft het 22 mei waargemaakt. Als eerstejaars Mbo-Verpleegkundige is zij woensdagavond gekozen tot het Toptalent Gilde Opleidingen 2019. Niet alleen de jury, maar ook het publiek was ervan overtuigd dat Pam hét TopTalent moest worden. Pam: “Ik had het niet verwacht, maar ik vind dit echt héél cool.” Pam loopt stage bij Kempenhaeghe in Heeze. Haar stagebegeleider spreekt met vol lof over haar: “Pam is een grote steun voor collega’s in bijzondere situaties. Ze is erg betrokken, empathisch en professioneel. Ze is leergierig, staat open voor feedback en toont zich verantwoordelijk voor haar leerproces.” Iedereen van het team van Hofpad 20 ervaart Pam als een kanjer. Dat ze een kanjer is, heeft ze woensdagavond wel weer laten zien. Pam: “Doe je werk met passie en vanuit je hart. En vooral voor mensen in de zorg: zorg goed voor jezelf, dan kun je ook goed voor anderen zorgen”. Een welverdiende winnaar! Pam kreeg vanuit het nieuw opgerichte Gilde Talentenfonds een cheque van € 2.000,-. Met dit fonds wil Gilde Opleidingen studenten aanzetten om hun talenten nóg verder te ontwikkelen.

Er waren 27 toptalenten aanwezig. Ieder van hen is genomineerd door hun stagebedrijf of door medewerkers van Gilde Opleidingen. Het was een lange, maar leuke dag geweest voor de toptalenten. In de middag begonnen zij al met speeddaten. Tijdens deze speeddates hebben ze kennis gemaakt met de juryleden. De juryleden hebben aan de hand hiervan 3 finalisten gekozen.

Naast winnares Pam had de jury nog gekozen voor Olivier van Huet. Olivier studeert Technicus Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit en loopt stage bij Opleidingsbedrijf Installatiewerk. Als getrouwde man en vader van 3 jonge kinderen, heeft Olivier na 7 jaar docent basisonderwijs een carrièreswitch gemaakt naar de elektrotechniek. Na 3 jaar niveau 3 volgt Olivier nu de Technicus opleiding op niveau 4. Hij is zeer ambitieus en een heel serieuze student. Ook Lars Verhaegh was een gekozen finalist. Lars, student (Junior) Accountmanager, is genomineerd door zijn stagebedrijf PETC+. Lars is een aaneenschakeling van bijzondere inzet en doorzettingsvermogen. Hij is creatief in het bedenken van kansen in de markt en weet deze ook – en dat is uitzonderlijk – te verwezenlijken. Hij kan zich prima aanpassen en neemt zelf de verantwoordelijkheid.


Gilde Opleidingen en het bedrijfsleven laten jaarlijks met de TopTalent-verkiezing zien hoeveel mbo-talent deze regio bevat. Iedere dag zijn er zo’n 350.000 mbo’ers in onze regio die het verschil maken op de arbeidsmarkt en de economie draaiende houden. De mbo’ers zijn de kurk waar onze samenleving op drijft. Ze werken met hun hart, hoofd en handen. Het échte werk. Het opleidingscentrum wilt haar mbo-studenten daarom graag in het zonnetje zetten. Gilde Opleidingen is supertrots op het mbo.