“Unieke samenwerking die mooie kansen biedt”

22 feb 2021

Gilde Instituut voor Veiligheid gaat samen met Penitentiaire Inrichting (PI) Zuid-Oost en RED Security twintig studenten opleiden tot beveiliger. Eén schooljaar lang zitten de studenten één dag in de week in de schoolbanken, de andere vier dagen worden ze in de praktijk ‘gekneed’ tot beveiliger. Tien krijgen de kneepjes van het vak bijgebracht in de gevangenissen Ter Peel en Roermond, de andere tien bij beveiligingsbedrijf RED Security in Roermond. Net wat hun voorkeur heeft en waarvoor ze meer affiniteit hebben. “Een unieke samenwerking”, zegt Theo Huberts, operationeel manager bij PI Ter Peel, “een overheidsinstelling die samen met een particulier beveiligingsbedrijf mensen gaat opleiden.”

Op zoek naar een partner
PI Zuid-Oost, bestaande uit PI Ter Peel en PI Roermond, zoeken tien nieuwe beveiligers. Aangezien de eerdere samenwerkingen met Gilde Instituut voor Veiligheid goed zijn bevallen, klopten ze nu ook weer bij het roc aan. “Wij zijn op zoek gegaan naar een partner in de beveiliging, omdat een bbl-klas pas rendabel is bij zo’n twintig studenten. Die hebben we gevonden in RED Security”, vertelt Huberts tevreden.

Een goede match
RED Security had hier wel oren naar. Zij staan te springen om enthousiaste en goede collega’s. Bart Heerema, teamleider bij RED Security: “Het beroep beveiliger heeft nog altijd een saai imago. Uren achter een receptie zitten of ergens lange tijd ‘de wacht’ houden. Niets is minder waar. We zijn dus erg blij met de match met PI Zuid-Oost, zodat we samen met Gilde Instituut voor Veiligheid kunnen zorgen voor gekwalificeerde beveiligers die maar wat graag hun handen uit de mouwen steken.”

Betaalde job en binnen een jaar een diploma
Dit is een unieke samenwerking die mooie kansen biedt. Mensen worden opgeleid tot beveiliger terwijl ze een bbl-traject volgen en dus een betaalde job hebben bij RED Security in Roermond of de Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost. Allebei zeer interessante plekken om te werken. En binnen een jaar een diploma in de pocket. Wie wil dat nu niet?”, besluit Michael de Kok, docent beveiliging bij Gilde Instituut voor Veiligheid.