Update coronavirus Gilde Opleidingen

10 mrt 2020

10 maart

Bericht voor studenten en ouders

Maandag 9 maart hebben we bericht gekregen dat een medewerker van Gilde Opleidingen van onze locatie Venray positief getest is op het coronavirus. In overleg met de GGD Noord-Limburg zijn direct alle studenten en medewerkers via MijnGilde geïnformeerd over hoe te handelen. Onze studenten en medewerkers hebben daarnaast ook een digitale nieuwbrief ontvangen.

GGD Noord-Limburg is gestart met het contactonderzoek en heeft samen met Gilde Opleidingen in kaart met wie deze docent contact heeft gehad. De personen die inmiddels in beeld zijn hebben al een bericht ontvangen van de GGD met informatie over hoe te handelen. De GGD monitort deze personen twee weken. 

Het College van Bestuur van Gilde Opleidingen heeft besloten om in het licht van de gezondheid en veiligheid van de medewerkers en studenten een strakkere richtlijn aan te houden in relatie tot het coronavirus.

Dat betekent het volgende:
Heb je geen klachten, dan kun je gewoon naar school/stage gaan. Heb je last van milde klachten, zoals hoesten, verkoudheid of koorts, dan blijf je thuis. Meld je telefonisch ziek volgens de normale procedure.

Ben je weer beter? 24 uur nadat je klachten verdwenen zijn, kun je weer naar school/stage en hoef je niet meer thuis te blijven.

Via MijnGilde houden we onze studenten en medewerkers op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • was handen regelmatig;
  • hoest en nies in de binnenkant van elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes;
  • geen handen schudden.

Op de websites van het RIVM en de GGD vind je meer informatie over het virus en wat jij kunt doen om besmetting te voorkomen. Vragen & Antwoorden over de nieuwe richtlijnen van het RIVM vind je hier.