Veiligheids10daagse
bij LivingLab

11 apr 2019

De Algemene Nederlandse Bond van Ouderen (ANBO) organiseert tot en met 12 april een landelijke Veiligheids10daagse om senioren te informeren over allerlei aspecten van veilig leven en wonen. Het LivingLab Zorgtechnologie op de Kerkeveldlaan in Roermond was 9 april het toneel van deze Veiligheids10daagse.

50 belangstellenden lieten zich in 3 workshops informeren over inbraakpreventie, veilig bankieren en het alert reageren op mogelijk bedreigingen van de veiligheid. Er was ook veel interesse voor wat het LivingLab te bieden heeft. Veel ouderen willen graag een keer terugkomen om zich in alle rust te laten bijpraten over langer zelfstandig thuis wonen met behulp van zorgtechnologie.

Wat is het LivingLab?
Bij het LivingLab Zorgtechnologie in Roermond is een initiatief van Gilde Opleidingen en EIZT & ZTL, hét kenniscentrum voor innovatieve zorg en technologie. Meer dan 20 bedrijven stellen er hun nieuwste technologie ter beschikking. Denk aan beeldschermzorg, zorgrobots, sensortechnologie en interactieve spiegels.

Er is van alles te zien en te beleven! Wil jij zorgtechniek komen ervaren? Kom langs! Onze studenten geven rondleidingen. Kun je hen meteen het hemd van het lijf vragen! Neem contact op via livinglab@rocgilde.nl.