Student geeft

zelf invulling

aan opleiding

13 mrt 2018

De horeca en vrijetijdsindustrie in Midden-Limburg groeit, maar kampt met ernstige personeelstekorten. Om die reden heeft Gilde Food & Hospitality College besloten om in het nieuwe schooljaar in Weert te starten met twee horecaopleidingen: Allround Hospitality Medewerker en Manager Ondernemer Horeca. De student leert in een voor hem op maat gemaakte schoolsituatie gecombineerd met de praktijk, het zogenaamde hybrideonderwijs. Hij heeft zelf invloed op de planning, voortgang en invulling van zijn opleiding. Burgemeester Jos Heijmans geeft op donderdag 15 maart vanaf 16.15 uur bij Hostellerie Munten in Weert het startsein voor een succesvolle samenwerking tussen de Weertse horeca- en leisurebedrijven en Gilde Opleidingen.

Lesroosters ontbreken
Vanaf september 2018 krijgt de student van het Gilde Food & Hospitality College meer eigen zeggenschap en verantwoordelijkheid bij de opleidingen Allround Hospitality Medewerker en Manager Ondernemer Horeca. Hij krijgt geen rooster met losse uren meer, maar dagdelen theorie en praktijk. Zelfstandig werken dus met korte instructiemomenten. Iedere student krijgt wekelijks nieuwe opdrachten. Hij maakt zelf een planning en docenten coachen hem en houden de voorgang in de gaten.

Hybride-onderwijs
Praktijkvaardigheden zoals de bediening, het werken met verschillende reserveringssystemen, het bedenken en begeleiden van evenementen en natuurlijk het omgaan met gasten leren de studenten bij horeca- en leisurebedrijven in de regio Weert. Hostellerie Munten, Denver, Crossmoor, Antje van de Statie, Bretelli, Beachclub IJzeren Man, Liefhebber, Golden Tulip, Weerter Bazaar, Kinderpretland en Weerterbergen. Hierdoor legt de student ook veel gemakkelijker de link tussen theorie en praktijk. De docenten gaan mee naar de bedrijven en krijgen meer de rol van coach. Door het intensieve contact tussen school en praktijk zal de onderlinge afstemming en daarmee ook de kwaliteit van het onderwijs alleen maar toenemen.