VO-lesmateriaal zorgtechnologie
gelanceerd in LivingLab

31 okt 2018

Op 8 oktober beleefde een vmbo-klas van SG St. Ursula in het LivingLab Zorgtechnologie een primeur: zij ontvingen van de directeur van Zorg aan Zet het eerste exemplaar van het lesmateriaal over zorgtechnologie dat speciaal is ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs.

Regio+ heeft in samenwerking met Zorg aan Zet een lesmodule rondom zorgtechnologie ontwikkeld, speciaal voor het VO. Deze module is onderdeel van het grotere pakket ‘Aan jou hebben we wat’, dat VO-leerlingen stimuleert om te kiezen voor een beroep in de zorg. Deze nieuwe landelijke module beleefde zijn première in het LivingLab Zorgtechnologie, tijdens een studiebezoek van een vmbo-klas van SG St. Ursula. Een toepasselijkere omgeving is natuurlijk nauwelijks denkbaar: omringd door robots, sensoren en beeldschermzorg kregen de leerlingen een eerste inkijk in het aantrekkelijke digitale materiaal.

Het lesmateriaal is gratis te gebruiken door de VO-scholen en geeft de leerlingen een actueel beeld van het gebruik van technologie in de zorg. Zo worden de toekomstige zorgprofessionals al vroeg vertrouwd gemaakt met de inzet van technologische hulpmiddelen in de zorg en ook met de nieuwe beroepen die er in de sector ontstaan.