Walk4Alzheimer:
doneer jij ook?

21 mrt 2019

Defensie-studenten van Gilde Instituut voor Veiligheid gaan op 5 april afzien. In uniform en met bepakking lopen zij die dag via het strand van Scheveningen naar Zandvoort. Een tocht van bijna 40 kilometer. Voor de lol? Deels misschien, maar ze doen dit vooral voor het goede doel: Alzheimer, meer specifiek voor de danssalons van Alzheimer Noord-Limburg.

Bewegen is voor iedereen goed
‘Samen bewegen’ is het thema voor Wereld Alzheimer Dag 2019. “Dit bracht ons op een idee. De studenten bewegen namelijk de hele dag, zijn superfit en getraind. Het is voor mensen met dementie ook heel belangrijk dat ze blijven bewegen. Mooi dat dit mogelijk wordt gemaakt door de danssalons. Alleen is hiervoor wel geld nodig. Alle donaties zijn meer dan welkom”, vertellen CIOS SCUB stagiairs Julian Hectors, Bram Jansen en Daan Huntjens. Zij bereiden en begeleiden de ‘walk’ van A tot en met Z.

Danssalons voor mensen met dementie
In Noord-Limburg zijn in 3 gemeentes danssalons voor mensen met dementie, mantelzorgers en iedereen die graag in deze omgeving wil dansen. Dansen verbindt je met anderen, met muziek en met het gezonde deel in jezelf. Daarom is dansen zo mooi. Het maakt vrolijk. Staat te lezen op de website van Alzheimer Nederland.