Website e-health van
Dichterbij in Living Lab

28 nov 2018

E-health (het gebruik van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg) hoort natuurlijk ook in het Living Lag Zorgtechnologie van Gilde Opleidingen in Roermond thuis. Dit is nu gerealiseerd. De e-health-website van Dichterbij is opgenomen in het aanbod. 

“We waren al een tijdje op zoek naar een goede manier om de vele e-health-toepassingen zichtbaar te maken in ons lab”, vertelt coördinator Ton Pagen. “Deze website is precies wat we nodig hebben om onze bezoekers op een eenvoudige maar gestructureerde manier zicht te geven op het brede e-health-aanbod." Miranda van Berlo, programmamanager e-health van Dichterbij, was meteen enthousiast toen het idee werd geopperd om de site te koppelen aan het Living Lab. “Zo snijdt het mes aan twee kanten”, vindt ze. “Op deze manier bereiken we nóg meer mensen met onze site en daarnaast is het een zinvolle aanvulling op het grote aanbod van het Living Lab.”

Studenten verzorgen de rondleidingen en demonstraties in het Living Lab en zullen ook de e-health-site onder de aandacht van de bezoekers gaan brengen. Onder de bezoekers zijn veel studenten van de zorg- en welzijnsopleidingen van de Limburgse roc’s. Zo zal de e-health-site ook bekend worden bij de nieuwe zorgprofessionals, die er gebruik van kunnen gaan maken in hun toekomstige stages of baan.

Nieuwsgierig? Het Living Lab is gratis toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over de toepassingen van zorgtechnologie, zowel in de thuissituatie als in de intramurale zorg.

Interesse? Mail dan naar livinglab@rocgilde.nl een afspraak te maken voor een rondleiding.