Werken en leren
in de gevangenis

20 feb 2019

Gilde Instituut voor Veiligheid en PI Zuid-Oost hebben 19 februari hun samenwerking voor de opleiding Complexbeveiliger Dienst Justitiële Instellingen (DJI) bekrachtigd. Werken en leren in de gevangenis: een unieke kans!

De tweejarige praktijkgerichte opleiding biedt plaats aan 15 studenten. Zij volgen een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) op mbo niveau 2 tot complexbeveiliger Dienst Justitiële Inrichtingen. 4 dagen per week meewerken in de gevangenis en 1 dag per week naar school.

Na de tweejarige praktijkgerichte opleiding kunnen studenten in de gevangenis in Roermond of Evertsoord instromen en hebben ze uitzicht op een vaste baan als complexbeveiliger. Een complexbeveiliger draagt bij aan de veiligheid in de gevangenis door het uitvoeren van toe- en uitgangscontroles. Hij controleert legitimatiebewijzen, checkt in- en uitgevoerde goederen en informeert medewerkers en bezoekers over huisregels en veiligheidsvoorschriften. Daarnaast controleert de complexbeveiliger onder meer op veiligheidsaspecten en op de aanwezigheid van onbevoegden. 

Is werken en leren in de gevangenis iets voor jou?