“What you see,
is what you get”

4 dec 2019

25 jaar is hij pas. En nu al gekozen tot TopDocent 2019 van Gilde Opleidingen. We hebben het over Haydar Tansel, docent Burgerschap bij Gilde Retail & Business Academy op Drakesteyn 5 in Weert. Maandag 2 december werd de Weertenaar totaal verrast in zijn leslokaal, waar studenten, docenten, zijn teammanager, zijn directeur, een lid van het College van Bestuur en zijn ouders, broer, schoonzus en nichtje hem in het zonnetje zetten. Dat zijn studenten zoveel op hem gestemd hebben, had Haydar zeker niet zien aankomen. De jongeren aan wie hij lesgeeft dragen hem op handen en dat resulteerde in deze mooie eretitel.

Waarom deze verkiezing tot TopDocent 2019?
Een student vroeg zich af waarom er wel een verkiezing TopTalent voor studenten was en niet voor docenten. Het College van Bestuur van Gilde Opleidingen vond het een fantastisch idee om ook docenten op deze manier in the picture te zetten, waarna de dienst P&O samen met het team Communicatie aan de slag ging met de uitwerking ervan. Daarop nomineerden 600 studenten 166 docenten. Over de 15 ‘uitverkorenen’ verdeelden 1.100 studenten hun stemmen van wie Haydar de meeste binnensleepte.

“Dit doet me heel goed”
Haydars studenten vertellen unaniem dat hij grappig is en dat hij vooral heel goed kan uitleggen. Daarnaast weten ze precies waar ze bij hem aan toe zijn. Wel zo prettig. De jonge docent is zelf vooral heel verrast en blij met de titel. “Ik stop veel energie in mijn lessen. Ik bereid ze goed voor en probeer het altijd zo leuk en interessant mogelijk te maken. Nu blijkt dat de studenten het ook zo ervaren en dat de lesstof heel goed overkomt. Dat geeft me erkenning en doet me heel goed.”

“What you see, is what you get bij Haydar”
Teammanager Nel van Loon vertelt in haar speech: “Haydar is pas 25 jaar en nu al TopDocent van Gilde Opleidingen, dat zegt genoeg. Dat betekent dat hij nu al in die (relatief) korte tijd dat hij bij ons is vertrouwen heeft opgebouwd en gekregen van studenten en docenten. What you see, is what you get bij Haydar. De wisselwerking met de studenten maakt voor hem het werk zo leuk. Studenten die leren, die groeien in hun opleiding, zoals hij zelf is gegroeid de afgelopen jaren en open blijft staan voor verdere ontwikkeling. Haydar is echt een topper.”

“Positief signaal voor een prachtig vak”
Tijdens het overwinningsetentje van Haydar samen met andere genomineerden bij restaurant L’Entree op de Laaghuissingel 4 in Venlo kreeg Haydar een mooie Gilde-speld uit handen van Patrick Tummers, lid van het College van Bestuur en sprak Mariska Engels, directeur P&O bij Gilde Opleidingen een woordje. “Hoe mooi is het dat studenten zich de moeite nemen om hun favoriete docent een compliment te geven?! In een tijd waarin het vak van docent in de media minder positief wordt weggezet, is dit een positief signaal voor het prachtige vak van docent. Voor ons was de TopDocent-verkiezing een experiment dat ontzettend goed heeft uitgepakt en we jaarlijks blijven doen, alleen al om onze docenten in het zonnetje te zetten”, besluit Mariska Engels.