Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden

Zo zag je het
mbo nog nooit

15 sep

Vanwege het coronavirus werd hun ontmoeting drie maanden uitgesteld. Eind juni, toen de kust veilig was, konden ze eindelijk samen aan tafel: Peter Thuis, bestuursvoorzitter van Gilde Opleidingen, en Terra Aben, mbo-student Marketing & Communicatie. Het werd een enerverend gesprek. Over leren en werken in coronatijd. Het geheim van goed opleiden. Persoonlijk geluk. En carrièrekeuzes vanuit het hart.

Laten we eerst kennismaken.

Peter Thuis. Net 50 geworden (“daar zag ik erg tegenop”). Getrouwd, twee dochters. Woont in Sittard. Begon als docent aan de heao in Breda. Sinds 2014 voorzitter van het College van Bestuur van Gilde Opleidingen. Doet studie in Verandermanagement. Schrijft studieboeken. Houdt van koken. Noemt zichzelf introvert.

Terra Aben. 17 lentes. Woonplaats: Boxmeer. Studeert Marketing & Communicatie (niveau 4) bij Gilde Opleidingen in Venray. Werkt bij Twinkeling Sieraden en Accessoires en Albert Heyn. Houdt van fashion en Instagram. Vlogt wekelijks op YouTube over haar leven. Haar beste vriendin: haar moeder met wie ze alles bespreekt.