Zomerlek: 4 op 1 rij en dartboard voor PSW

27 jun 2018

Derdejaars leerlingen Techniek van de doorlopende leerlijn vmbo-mbo (vakmanschapsroute) van Het Bouwens uit Panningen, Kwadrant College uit Weert en Raayland College uit Venray en Gilde Opleidingen hebben spellen gemaakt voor Pedagogisch Sociaal Werk (PSW) in Midden-Limburg.

Spellen voor PSW-bewoners
Tijdens de periode zomerlek hebben de leerlingen een specifiek programma gevolgd. Het programma bestond uit het behalen van het VCA-diploma, Veiligheid Checklist Aannemers (80% geslaagd), het aanleren van digitale vaardigheden en het ontwerpen, produceren en aan de klant aanbieden van een product. Dit jaar waren dat spellen voor bewoners en bezoekers van Pedagogisch Sociaal Werk instellingen (PSW) in Midden-Limburg: 4 op 1 rij en een dartboard.

Presentatie voor volle zaal
Op de laatste dag hebben de teams een presentatie gegeven aan ouders, docenten, begeleiders en medeleerlingen. Daarbij was mooi om te zien dat leerlingen heel openhartig en op geheel eigen wijze positieve en negatieve ervaringen deelden. Extra knap als je bedenkt dat ze dat deden voor een volle zaal.

Project Techniekketen Noord- en Midden-Limburg
Ondernemers, onderwijs en overheid hebben elkaar gevonden in het project, mogelijk gemaakt door de provincie Limburg, Keyport, Regio Venlo en Platform B├Ęta Techniek. Er wordt veel energie gestoken om in de regio aantrekkelijker, technisch onderwijs te bieden. Ondersteunend aan de belangrijkste doelstelling van het project; meer instroom in de techniek. De jongens en meisjes in de regio Noord- en Midden-Limburg zijn heel hard nodig om de economie verder te kunnen laten groeien.