‘Zoveel geleerd, daar
kan geen stage tegenop’

23 sep 2020

Vanwege de uitbraak van het coronavirus moest Kimberly Verwoert (18) uit Roermond in maart abrupt haar stage afbreken bij een woonbegeleidingscentrum voor mensen met een beperking. De eerstejaars mbo-studente Maatschappelijk Zorg (niveau 4) van Gilde Sociale Studies bedacht zich geen moment en ging aan de slag als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Anderhalve maand hielp ze doodzieke patiënten in het coronahotel bij haar om de hoek.

Daar zat ze dan, tegen wil en dank, thuis op haar kamer. De stage bij WBC Het Katoenen Dorp had plaatsgemaakt voor online lessen en opdrachten van school. Kimberly verveelde zich. “Ik kan niet stilzitten. En al helemaal niet als ik weet dat ik ergens kan helpen.”

Dus stuurde de Roermondse een appje naar de coördinator van het Rode Kruis, waar ze al sinds haar twaalfde actief is al vrijwilliger. Enkele dagen later maakte de mbo-studente al haar opwachting in het tijdelijke zorghotel voor coronapatiënten in Theaterhotel De Oranjerie. Gehuld in een beschermend pak met mondmasker. “Dat eerste moment was wel even spannend. Ik was heel zenuwachtig en dacht: waar ben ik aan begonnen? Maar dat gevoel was snel weg. Er was geen tijd om na te denken, ik ging direct op in het werk en in het team.”